fbpx
 

Onderhoud Gebit

Goed, dagelijks onderhoud is onmisbaar voor het behoud van een gezond gebit. Tanden poetsen alleen is niet voldoende. Daarom bespreken we in dit onderdeel zaken als floss, tandenstokers, ragers, mondspoelmiddelen, fluoride en het schoonmaken van een gebit.

Gebruikt Voor
Om je glimlach te herstellen en te verbeteren.

Tijdsbestek
Dagelijks

Een goede gezondheid begint bij een gezond gebit.
Extra onderhoud Gebit:

Stralend schoon

Goed, dagelijks onderhoud is onmisbaar voor het behoud van een gezond gebit. Voor het dagelijkse onderhoud staan u naast tandenborstel en tandpasta diverse hulpmiddelen en methodes ter beschikking. Tanden poetsen alleen is niet voldoende. Daarom bespreken we in dit onderdeel zaken als floss, tandenstokers, ragers, mondspoelmiddelen, fluoride en het schoonmaken van een gebitsprothese. Welke functie ze hebben en hoe u ze het beste kunt toepassen, hebben we voor u in kaart gebracht.

Floss, tandenstokers en ragers

Tandplaque op tanden en kiezen kan leiden tot gaatjes en tandvleesontsteking. Daarom is het goed verwijderen van tandplaque met borstel en tandpasta noodzakelijk. Dit is echter niet afdoende, aangezien u met de tandenborstel niet alle vlakken tussen de tanden en kiezen kunt reinigen. Neem dus aanvullende maatregelen: schoonmaken met floss, tandenstokers, ragers of mondwater. Welke middelen het beste werken hangt af van de ruimte tussen tanden en kiezen.

Floss (tandzijde of tanddraad) Floss kunt u het beste gebruiken voor de ruimtes tussen tanden en kiezen die u niet met tandenstoker of rager kunt bereiken. Werk voorzichtig om beschadiging van het tandvlees te voorkomen.

Tandenstokers Is er voldoende ruimte tussen tanden en kiezen, dan is het beter om een tandenstoker te gebruiken in plaats van floss. Een goede tandenstoker heeft een driehoekige vorm met een platte smalle onderkant. Hoe smaller de tandenstoker, hoe meer plaatsen u kunt bereiken. Hout werkt het beste. Voorkom versplintering door de tandenstoker van tevoren even nat te maken in de mond.

Ragers (interdental brushes of interdentale borstels) Ragers halen meer tandplaque weg dan tandenstokers en zijn dus het beste, tenminste als er voldoende ruimte is.

Tot slot: neem elke dag ruim de tijd voor het zorgvuldig flossen, stoken of ragen. Het kan wenselijk zijn om alle drie de hulpmiddelen te gebruiken.

Mondspoelmiddelen

Mondspoelmiddelen kunnen een aanvulling zijn op de normale mondhygiëne (tandenpoetsen en gebruik van floss, tandenstokers of ragers). Met uitzondering van chloorhexidine, kunnen ze deze dagelijks activiteiten echter niet vervangen. Er is een groot aanbod van mondspoelmiddelen in diverse samenstellingen. Raadpleeg uw mondhygiënist als u meer wilt weten over hun effectiviteit in hygiënisch opzicht. Mondspoelmiddelen kunt u ook gebruiken om hun frisse smaak. Het is het beste om pas na het poetsen te spoelen. Een greep uit het aanbod:

Chloorhexidinen Effectief in het voorkomen van tandplaque en tandvleesontsteking. Vanwege de ongunstige bijwerkingen zijn ze enkel geschikt voor tijdelijk gebruik en op voorschrift van de tandarts.Bekende merken: Corsodyl en Oral-B Chloorthexidine.

Fluoridemondspoelmiddelen Voor mensen die (tijdelijk) extra fluoride nodig hebben, kunnen deze middelen een goede aanvulling vormen op de normale, dagelijkse gebitsverzorging.Bekende merken: ACT, Zendium, Meridol en Oral-B-fluoride.

Middelen met plantenextracten en enzymen Deze middelen hebben in de praktijk slechts een gering positief effect op het voorkomen van tandvleesontsteking. Bekende merken: Parodontax en Zendium

Peroxiden Worden alleen voorgeschreven bij kortdurende ontstekingen van het tandvlees of ter voorkoming van infecties na het trekken van een tand of kies. Bekende merken: Oral-B-Bocasan.

Fenolverbindingen Volgens onderzoek draagt Listerine bij aan de vermindering van plaque en tandvleesontsteking. Bij Colgate-Plax is een matig effect op de vermindering van plaque aangetoond. Bekende merken: Listerine en Colgate-Plax.

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.