fbpx
 

White Vullingen

Witte vullingen zijn onze voorkeur voor tandheelkundig vulmateriaal, worden aanbevolen door ons professionele tandheelkundige team en we beschouwen ze als veiliger, sterker en duurzamer dan traditionele zilveramalgaamvullingen.

Gebruikt Voor
Wanneer een deel van uw tand verloren is gegaan of uw kies beschadigd is geraakt door tandbederf dan bieden vullingen uitkomst.
Tijdsbestek
1 Dag

Oude tandvullingen zijn vaak gemaakt van (donker)grijs metaal (amalgaam). Dit steekt af bij de rest van uw gebit. Wij kunnen uw amalgaam tandvullingen vervangen door witte vullingen.

Wanneer een deel van uw tand verloren is gegaan of uw kies beschadigd is geraakt door tandbederf dan bieden vullingen uitkomst. Met een vulling voorkomt u verdere pijn aan uw gebit en herstelt u de functie van de tand of kies.

De tandarts heeft de keuze uit verschillende vulmaterialen. De meest voorkomende vulling is composiet, een gevuld kunstharsmateriaal dat in diverse kleuren en helderheid verkrijgbaar is.

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord over vullingen.

Welke typen vullingen zijn er?

De tandarts kan voor bepaalde behandelingen de voorkeur geven aan het gebruik van een tandkleurige (‘witte’) vulling. Naast glasionomeercement en compomeer wordt composiet het meest toegepast. Met composiet is veel mogelijk. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Vooral bij voortanden is een witte vulling in esthetisch opzicht aantrekkelijker. Ook wordt een witte vulling toegepast bij kiezen.

Wat zijn gaatjes ?

Gaatjes (cariës) ontstaan doordat bacteriën zich aan het oppervlak van tanden en kiezen hechten. Wanneer de bacteriën zich vermenigvuldigen en uitbreiden wordt een laagje gevormd dat ook wel tandplaque genoemd wordt. Tandplaque kan leiden tot gaatjes in het oppervlak van het tandglazuur wanneer het niet tijdig wordt verwijderd.

Doet het vullen van gaatjes pijn?

De tandarts zal u doorgaans voor de behandeling vragen of u een plaatselijke verdoving wilt. Verdoven gaat door middel van een prikje. Bij behandeling met verdoving voelt u geen pijn.

Kan ik direct eten nadat er een vulling gemaakt is?

Vullingen worden direct gehard met een speciale lamp. De vulling is hierdoor meteen hard, wat betekent dat ook direct kunt eten na de behandeling.

Hoe lang kan een tand of kies gevoelig zijn na het vullen?

Dit hangt af van de diepte en grootte van de vulling en wat de staat van de kies was bij de start van de behandeling. Bij normale vullingen kan de kies of tand gedurende enkele dagen tot weken gevoelig blijven.

Kleuren vulling mee bij het tanden bleken?

Nee, vullingen kleuren, net als kronen, niet mee bij een bleekbehandeling.

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.