fbpx
 

Inlay en Onlay

Een inlay is een stukje goud of porselein dat in het kauwvlak van een kies wordt geplaatst. Een onlay is iets groter: die valt deels over de kies heen.

Gebruikt Voor
Een sterk en duurzaam alternatief voor Beschadigde kiezen is een inlay of een onlay.

Tijdsbestek
1-4 Dagen

Alternatief voor vulling of kroon

Beschadigde kiezen kunnen worden opgeknapt met een vulling of met een kroon. Met een vulling kan een kies echter een behoorlijk stuk zwakker worden. En voor een kroon moet nogal wat tandweefsel worden afgeslepen.

Een sterk en duurzaam alternatief is een inlay of een onlay. Een inlay is een stukje goud of porselein dat in het kauwvlak van een kies wordt geplaatst.

Een onlay is iets groter: die valt deels over de kies heen.

Het plaatsen van een inlay of onlay gebeurt in twee stappen:

eerst wordt er een gat gemaakt in de kies om een oude vulling of aangetast tandweefsel te verwijderen. De tandarts maakt daarna afdruk van de kies en vult de kies met een noodvulling. Nadat er door de tandtechnicus op maat een inlay of onlay is gemaakt, wordt deze bij een tweede behandeling door de tandarts vastgezet in de kies.

Digitale afdruk

Om de in- of onlay perfect te laten passen op de tand wordt een afdruk genomen. Smilepartners.nl maakt gebruik van de nieuwste technologie en beschikt over een iTero 3D scantoestel waarmee er zeer precieze digitale afdrukken genomen worden.

De in- en onlays worden vervolgens in het tandlabo door computergestuurde machines uit een blok keramisch materiaal volledig op maat gefreesd, passend bij de kleur en vorm van uw eigen tand.

Expertise en duurzaamheid

Uw tandarts besteedt veel tijd aan het voorbereiden van de tand op deze restauratie. Eén van de te nemen stappen is het vooraf opruwen van de tand en het proper maken met een zandstraler. Om besmetting door bacteriën, aanwezig in het speeksel, te vermijden worden alle in- en onlays geplaatst onder rubberdam. Op deze manier wordt de hechting van de in- en onlay verbeterd en wordt de versteviging van uw tand verzekerd.

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.