fbpx
 

Gummy Smile

Een tandvleeslach of gummy smile heb je als bij het lachen een groot deel van je tandvlees zichtbaar is.

Gebruikt Voor
Er is echter meer mogelijk dan men zou denken. Er zijn maar liefst vier verschillende soorten behandelingen om een minder vlezige lach te krijgen.

Tijdsbestek
4-5 Dagen

Behandelingen tegen een gummy smile & tandvleeslach

Een grote lach op het gezicht maakt iedereen mooier. Je mond is je visitekaartje en daar wil je trots op zijn. Helaas durven sommige mensen hun lach niet te laten zien. Dit kan komen doordat ze zich schamen voor hun slechte gebit of omdat ze veel tandvlees hebben die hun lach vertroebelt. In dit artikel hebben we het over de tandvleeslach en wat je kunt doen tegen een ‘gummy smile’.

Wat is een gummy smile of wel tandvleeslach?

Een tandvleeslach of gummy smile heb je als bij het lachen een groot deel van je tandvlees zichtbaar is. Bij sommige mensen is het zelfs zo dat het tandvlees zichtbaar is en de tanden niet. De verhouding tussen de lippen, tanden en het tandvlees is in deze gevallen niet goed in balans.

Oorzaken gummy smile

Een gummy smile wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door teveel tandvlees of doordat de bovenlip te hoog optrekt bij het lachen, waardoor de illusie van teveel tandvlees gewekt word. Daarnaast kan het ook lijken alsof iemand veel tandvlees heeft, doordat diegene heel kleine tanden heeft. Niet iedereen met kleine tanden heeft echter last van een gummy smile.

Kort samengevat zijn de belangrijkste oorzaken van een gummy smile:

  • een overontwikkelde hefspier van de bovenlip
  • een sterke verbinding tussen de bovenlip en het tandvlees
  • een overschot aan tandvlees
  • te kleine tanden

Behandelingen tegen de gummy smile

In eerste instantie zou je denken dat je weinig kunt doen aan een tandvleeslach. Er is echter meer mogelijk dan men zou denken. Er zijn maar liefst vier verschillende soorten behandelingen om een minder vlezige lach te krijgen.

1.

Botox injecties in de hefspier van de bovenlip

De hefspier van je bovenlip kan zodanig sterk zijn dat je bovenlip bij het lachen erg ver naar boven wordt getrokken. Hierdoor wordt een groot gedeelte van je tandvlees zichtbaar, waardoor je een gummy smile krijgt. Een te sterke hefspier kan worden verslapt door middel van Botox injecties.

Botox werkt als een spierverslapper en zorgt er dus voor dat je bovenlip na de behandeling met minder kracht omhoog wordt getrokken als je lacht. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Een Botox-behandeling voor een tandvleeslach heeft verder geen effect op de gezichtsuitdrukking. De effecten van een Botox-ingreep houden maximaal negen maanden aan. Daarna moet er weer opnieuw geïnjecteerd worden.

2.

Gummy Smile myotomie

De hefspier kan ook verzwakt worden door een sneetje in de mond te maken. Een plastisch chirurg zal tussen het tandvlees en de bovenlip een snee maken, binnen in de mond. Hierdoor zal er geen litteken zichtbaar zijn. Na de behandeling kunnen er bijwerkingen optreden zoals zwellingen en blauwe plekken. Deze verdwijnen weer na maximaal twee weken. De behandeling heeft geen invloed op je lach of andere gezichtsuitdrukkingen. Na een myotomie-behandeling ben je definitief verlost van je gummy smile; het heeft een blijvend resultaat.

3.

Tandvleescorrectie door middel van chirurgie of laser

Soms is de oorzaak van een tandvleeslach simpelweg dat er teveel tandvlees aanwezig is. Wanneer er teveel tandvlees rondom de tanden zit, kan er een tandvleescorrectie worden gedaan. Hierbij zal er overtollig tandvlees verwijderd worden. Een tandvleescorrectie biedt een blijvend resultaat.

4.

Het plaatsen van facings en kronen

Wanneer iemand kleine tanden heeft kan het lijken alsof iemand teveel tandvlees heeft. In dit geval kan een cosmetisch tandarts de tanden vergroten door het plaatsen van facings of kronen. Na zo’n behandeling zal het lijken alsof er minder tandvlees zichtbaar is, terwijl in werkelijkheid de tanden groter zijn geworden.

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.