fbpx
 

Facings

Een ‘facing’ is een dun laagje vulmateriaal dat over de tand heengaat, in elke gewenste kleur.

Gebruikt Voor
Met facings creëren we het door jou gewenste mooie gebit . Facings maken jouw gebit mooier, witter en rechter. Maar met facings kunnen we ook kleine correcties uitvoeren. Heb je een spleetje tussen je tanden of een te korte of scheve tand?

Tijdsbestek
3-5 Dagen

Met facings creëren we het door jou gewenste mooie gebit . Facings maken jouw gebit mooier, witter en rechter. Maar met facings kunnen we ook kleine correcties uitvoeren. Heb je een spleetje tussen je tanden of een te korte of scheve tand? Ook dat lossen we op met facings. Met de nieuwste apparatuur en de mooiste facings staat een ervaren team voor je klaar. Wij helpen jou aan de meest aantrekkelijke glimlach.

In onze praktijk maken wij porseleinen facings van de hoogwaardigste kwaliteit. Onze facings worden gemaakt van Emax, Lithium di silicaat of Zirconium Oxide.

Wat zijn facings?

Een ‘facing’ is een dun laagje vulmateriaal dat over de tand heengaat, in elke gewenste kleur. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: jouw tanden worden opgeknapt én tegelijkertijd krijgen ze de door jou gewenste, vaak wittere kleur.

Verschillende soorten facings

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een facing vervaardigd kan worden:

  • E-max Facings
  • Porseleinen Facings
  • Composiet Facings
  • Combi Porseleinen-Composiet Facings

1.

E-Max Facings

Ultra dunne E-max facings van porselein (0.3 mm).
De kleur, structuur en de vorm van het porselein past daardoor perfect bij het gebit. Product Gs – Vita e.Max heeft voor de patiënt diversen voordelen:

Esthetisch resultaat is zeer goed. De apatietkristallen stimuleren de optische eigenschappen zoals translucentie, hardheid en lichtverdeling, net als bij de natuurlijke tand.

*Zeer goede kleurweergave door kameleonachtig effect en door het *Translucente porselein.
*Géén allergische reacties.
*Géén metaalsmaak en elektrolytische spanningen.
*De natuurlijke hardheid is gelijk aan die van de natuurlijke tanden en kiezen.
*Grote sterkte van het materiaal.
*Deze facing blijft meer dan 10 jaar mooi.

2.

De Porseleinen Facing

De Porseleinen facing bestaat uit een dun schildje dat door de tandtechnieker wordt gemaakt en daarna op de tand wordt vastgelijmd. Het verschil met een kroon is, dat een facing alleen de buitenkant van de tand bedekt en dat er minimaal tot niet wordt weggeboord. De porseleinen facing is te vergelijken met een kunstnagel. Deze facing blijft meer dan 10 jaar mooi.

Thus, zirconium crowns are of great benefit for the individuals who want to get permanent aesthetic solutions for their damaged teeth. zirconium crowns are one of the best treatment options in the modern times.

3.

Composiet Facings

Bij deze vorm van tandheelkunde wordt met behulp van witte vulmaterialen (composieten) tegen het buitenoppervlak van de bestaande tand een nieuw oppervlak gemodelleerd en gelijmd (gebeeldhouwd). Soms moet er van de tand iets worden weggeslepen om een gedraaide- of iets naar buiten staande tand weer in de tanderij te krijgen. Aangezien bij deze methode geen techniek nodig is, is het werkstuk direct klaar en is de prijs ook lager. Deze facing blijft minder lang mooi dan de porseleinen facing (5 a 7 jaar).

4.

Combi Porseleinen-Composiet facings

Bij de combinatiebehandeling worden meestal op de voortanden porseleinen facings gemaakt en achter de hoektanden composietfacings. Dit heeft meestal een financiele reden, daar de composietfacing goedkoper is. Deze combinatie wordt in onze praktijk vaak toegepast en heeft een gedegen kennis nodig.

5.

Eten met facings

Met facings kun je alles gewoon eten, maar met sommige dingen moet je wel extra voorzichtig zijn. Als je op harde dingen bijt, zoals zuurtjes, nagels of pennen, kunnen de facings beschadigen. Jouw tanden als gereedschap gebruiken, bijvoorbeeld om plakband af te scheuren, is ook niet zo verstandig als je facings hebt.

Facings onderhouden

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Wel moet je zoals altijd het gebit goed schoonhouden. Dat betekent: poetsen met een zachte tandenborstel en regelmatig de ruimte tussen de tanden goed reinigen met tandfloss.

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.