fbpx
 

Angst in de Tandheelkunde

Ben je niet gelukkig met je glimlach? Zijn je tanden te lang, te kort, afgestoken, gekleurd of verkeerd gepositioneerd?

Gebruikt Voor

U hoeft zich tegenwoordig niet meer te schamen voor uw gebit.U heeft een gezond gebit, maar u vindt het niet mooi? Wij bieden diversetandheelkundige behandelingen aan die dit mogelijk maken, waaronder facings&kronen.

Tijdsbestek
3-4 Dagen

Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Sommigen zijn zelfs zo bang voor de tandarts, dat ze niet meer durven te gaan (tandartsfobie).

In onze praktijk werken wij met specialisten die goed kunnen omgaan met mensen die angst hebben en ook dus kunnen behandelen.

Als u tandartsbezoek vaak lang uitstelt, gaat het gebit zichtbaar achteruit. Een slecht gebit doet uw zelfvertrouwen en uw sociale leven zeker geen goed. U realiseert zich wellicht steeds meer dat er van alles aan uw gebit gedaan moet worden, waardoor de drempel steeds groter wordt. U zult dus iets aan de angst moeten laten doen. En dat liever vroeger dan later.

Maar liefst 40% van de Nederlandse & Belgische volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Zo’n 14% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 800.000 zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan.

TIPS VOOR MENSEN MET ANGST DIE WEL DURVEN

Het is belangrijk te realiseren dat de tandheelkundige techniek de laatste jaren sterk is gevorderd.

Wat ook de oorzaak van uw angst is, belangrijk is dat er een sfeer van wederzijds vertrouwen is tussen u en de tandartsen van Smilepartners.nl,hij is er dan op voorbereid en kan eventueel extra tijd voor u nemen.

Wat Wij Doen Om ANGSTGEVOELENS Te BEPERKEN

  • Meer tijd voor je uittrekken dan gebruikelijk is.
  • Alles van te voren goed uitleggen, zodat je weet wat er gaat gebeuren. *Je alle instrumenten laten zien en uitleggen waarvoor ze gebruikt kunnen worden.
  • Je tijdens de behandeling precies vertellen wat hij gaat doen en hoe lang het nog duurt.
  • Je laten meekijken met een spiegeltje (of juist niet!).
  • Stoppen met de behandeling zodra jij je hand opsteekt.
  • Je walkman laten meenemen met je favoriete muziek.
  • Andere oplossingen aandragen waardoor je angstgevoelens afnemen. Verdoving en kalmering

Werkwijze Tijdens de Behandeling:

Als de tandarts iets moet doen wat pijnlijk kan zijn, zal hij in de meeste gevallen eerst voorstellen om te verdoven. De verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna je meestal geen pijn meer voelt. Voel je na de verdoving toch pijn zeg dat dan meteen. De tandarts kan dan nog een beetje extra verdoven. Als de verdoving eenmaal werkt, voelt je wang of lip vaak dik aan en heb je het gevoel dat je moeilijker kunt praten en eten of drinken. Dit gevoel verdwijnt weer nadat de verdoving is uitgewerkt, meestal één of enkele uren na de behandeling. De tandarts kan de plek waar de verdoving gegeven wordt iets minder gevoelig maken met een zalfje.

Kalmerende Medicijn

De tandarts kan ook een kalmerend medicijn voorschrijven, dit wordt premedicatie genoemd, een veel gebruikt middel is dormicum. Niet alleen merk je veel minder van de behandeling, maar je herinnert je er achteraf ook minder van..

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.