fbpx
 

All-on-4 Prothese

Het All-on-4 vast gebit op 4 implantaten is geschikt voor patiënten die een vast gebit willen i.p.v. een kustgebit of een klikgebit / klikprothese

Gebruikt Voor
All-On-4 (spreek uit: ‘All on Four’) is een behandelmethode waarmee u een volledig vast, nieuw gebit kunt krijgen. All-On-4 vast gebit is géén klikgebit! Een klikgebit is een kunstgebit (van acryl) dat wordt vastgeklikt op knoppen of op staaf (geen vaste prothese dus). Bovenkaak en onderkaak All-On-4 op 4 implantaten.

Tijdsbestek
10 Dagen

Wat is een All-On-4?

All-On-4 (spreek uit: ‘All on Four’) is een behandelmethode waarmee u een volledig vast, nieuw gebit kunt krijgen. All-On-4 vast gebit is géén klikgebit! Een klikgebit is een kunstgebit (van acryl) dat wordt vastgeklikt op knoppen of op staaf (geen vaste prothese dus). Bovenkaak en onderkaak All-On-4 op 4 implantaten.
Het bovengebit zit bij een All-On-4 vast aan vier implantaten in de bovenkaak. Het ondergebit zit vast aan vier implantaten in de onderkaak. Door het unieke gebruik van maar 4 implantaten per kaak heet de behandeling: All-On-4. Alle tanden van een kaak zitten namelijk aan 4 implantaten.
Er is een zelfde behandeling die 6 implantaten per kaak gebruikt. Deze noemt men:All-on-6 (all on six) vast gebit op 6 implantaten. Een All-On-4 en/of een All-On-6 bieden vele voordelen boven een kunstgebit en klikgebit.

Q&A: Is een All-on-4 vaste prothese altijd geschikt voor de bovenkaak?

Voor de onderkaak is een All-On-4 vast gebit altijd een optie. Voor de bovenkaak ligt dit anders. U zult aanbieders tegenkomen die beweren dat een All-On-4 vast gebit voor de bovenkaak altijd de beste optie is. Dit is helaas niet altijd het geval. Het kaakbot in de bovenkaak is over het algemeen brozer dan het kaakbot in de onderkaak. Om voor de bovenkaak een optimale houvast én een optimale kauwkrachtverdeling te kunnen krijgen, is een vast gebit op 6 implantaten (All-On-6) voor sommige patiënten vaak een veel betere oplossing.
Samen met onze kaakchirurg-implantoloog die veel ervaring heeft, kunt u overleggen welke opties u heeft.

Het All-on-4 vast gebit op 4 implantaten is geschikt voor patiënten die een vast gebit willen i.p.v. een kustgebit of een klikgebit / klikprothese, maar ook…

 • Voor patiënten bij wie de meeste tanden weg zijn en de overgebleven tanden in een slechte staat zijn .
 • Voor patiënten die alle tanden in de boven of de onderkaak missen
 • Voor patiënten die het risico lopen hun tanden te verliezen als gevolg van tandvleesaandoeningen
 • Voor patiënten die nu een kunstgebit of een klikgebit dragen en hier niet volledig tevreden over zijn
 • Bij de All-On-4 ( All On Four ) vast gebit methode volgens de Malo-methode worden de 2 achterste implantaten onder een speciale hoek geplaatst (meestal 45 graden), waardoor u met minder implantaten een uitzonderlijke goede stevigheid krijgt. Botopbouw en sinuslift zijn hierdoor vaak ook niet nodig.
  Deze methode is veel beter dan een los kunstgebit en nog beter dan een klikgebit / klikprothese en heeft de volgende directe voordelen:
 • Een nieuw vast volledig gebit geeft u meer zekerheid en vertrouwen. Nooit meer bang zijn dat uw gebit eruit valt
 • Vrij gehemelte hierdoor behoudt u uw smaak zodat u weer kunt genieten van uw eten en drinken
 • U kunt weer voluit lachen
 • Esthetisch resultaat is uitmuntend. Niemand ziet dat u een All-On-4 vast gebit heeft
 • Kaakbot slinkt niet meer of veel minder
 • Geen ingevallen gezicht
 • Makkelijk te onderhouden
 • Bij goede mondhygiëne gaat een All-On-4 jarenlang mee
 • Vervelende kleefpasta’s die nodig zijn bij een kunstgebit kunnen in de prullebak

All-On-4 vast gebit op 4 implantaten (of een All-On-6 vast gebit) wordt vaak verward met een klikgebit. Men denkt vaak dat een klikgebit hetzelfde is als een All-On-4 vast gebit. Deze verwarring komt deels ook omdat er aanbieders zijn die ten onrechte adverteren met klikgebit als zijnde een vast gebit, vaste prothese of een All-On-4 gebit.

Bijv. een klikgebit middels drukknoppen op 2 implantaten wordt doorgaans geadviseerd voor alléén de onderkaak en nooit voor de bovenkaak.
Een ander groot verschil is de kwaliteit (hoe natuurlijk ziet het gebit eruit) van het materiaal waarvan het gebit is gemaakt. Een klikgebit is eigenlijk een kunstgebit en is gemaakt van acryl (plastic). Dit gebit kunt u zelf vastklikken en afhalen. Bij een All-On-4 volgens de Malo methode wordt het gebit gemaakt van speciaal materiaal dat de natuurlijke tanden en het tandvlees het meest nabootst.

Wat is een All-On-6 Vast Gebit

All-On-6 (spreek uit: ‘All on Six’) is een methode waarmee u een volledig vast, nieuw gebit kunt krijgen op 6 implantaten.
Geen kunstgebit of klikgebit dus! Bovenkaak en/of onderkaak op 6 implantaten.
Het bovengebit zit bij een All-On-6 vast aan zes implantaten in de bovenkaak en het ondergebit zit vast aan zes implantaten in de onderkaak.
Door het unieke gebruik van maar 6 implantaten per kaak, heet de behandeling:
All-On-6. Alle tanden van een kaak zitten namelijk aan 6 implantaten.
All-On-6 vast gebit biedt vele voordelen boven een kunstgebit of klikgebit /klikprothese.
Informeer bij ons of u geschikt bent voor deze behandeling.
Is een All-on-6 vaste prothese altijd geschikt voor de boven- en de onderkaak?
All-On-6 is in veel gevallen een betere behandelmethode. Met minimaal 6 implantaten per kaak bereikt u een optimale houvast (vooral als het om uw bovenkaak gaat) en ook een optimale kauwkrachtverdeling.
Het gebit zit muurvast en u kunt weer alles eten zoals u gewend was met uw eigen gebit.
Samen met onze kaakchirurg-implantoloog die veel ervaring heeft, kunt u overleggen welke opties u heeft.

Wij helpen om uw gebit
gezond te houden:

Wie Zijn Wij

Wij zijn sinds 2004 specialist in renoverende en cosmetische tandheelkunde in Antalya.

Bespaar

Bespaar tot 70% op uw tandartskosten.

FDA Richtlijnen

US Food en Drug Administration Centrum voor de evaluatie en veiligheid van medicijnen.

Nazorg

Nazorg in Maastricht Nederland bij Tandarts praktijk Smile Dental Studio.

Reis & Verblijf

Vakantie in Antalya Turkije met scherpe prijzen, optimale service en unieke prijsgarantie combiner het met u tandarts Behandeling bij Smilepartners.nl

Moderne Apparatuur

Gebruiken de beste materialen (A-merken). Voldoen aan de zeer hoge huidige kwaliteitseisen.

Ervaring

Uw consult, onderzoek én behandeling altijd door onze kaakchirurg & tandarts.

ISO 9001 gecertificeerd

Smilepartners.nl Tandartspraktijk en Implantologie zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat we voldoen aan alle eisen op tandheelkundig, hygiënisch, administratief en management vlak.